Velkommen til Kulturisten junior lørdag 25.08

Vi er svært stolte av at Akershus Teater er en viktig samarbeidspartner under Kulturisten junior 2018! Akershus Teater bidrar med «Magiske Fredrik», «Geitekillingen som kunne telle til ti» og «Norberts nye nabo». Vi gleder oss over samarbeidet og til å presentere alle disse flotte forestillingene under festivalen!

Kulturisten junior foregår i og utenfor Tangenten kl. 11 til kl. 16. Programmet er snart klart, og du kan glede deg til en interaktiv festival hvor barna kan delta i blant annet ansiktsmaling, sirkusaktiviteter, utstillinger, danse- og teaterworkshops, kunstprosjekter og teaterforestillinger. Og vent….. «Brillebjørn» kommer også!

 

 

Brillebjørn og brillebandet

På fredag 14.6. slipper ØRE grammofon sin første utgivelse: Brillebjørn: Glad sang sta sang! I samarbeid med SPARK, og med hjelp fra en hel gjeng grimlende musikere skal endelig Brillebjørnmusikken ut i verden! Og 25. august kan dere synge og danse sammen med Brillebjørn. Velkommen!

(bildet: Marius Kolbenstvedt)

Vann er vår viktigste livskilde

Vann er vår viktigste livskilde. Og det er derfor Kulturisten junior vil fokussere på dette elementet i år. Vi samarbeider med Torunn Stangeland som er engasjert i flere prosjekter for å bedre helsesituasjonen for fattige landsbyboere i Uganda. Blant disse er levering av vanntanker et viktig bidrag. En del av inntektene av årets Kulturisten junior går til én eller flere vanntanker for en landsbygd i Uganda.

Samtidig feier musikkorpsene 100 år. I denne anledningen samler seg Nesoddens skolekorps til en åpningskonsert for Kulturisten junior – selvfølgelig også vann som tema.

Piñata-verksted

I regi av Kulturskolen Visuell Kunst
Alder: Åpent for alle, de yngste i følge med en voksen
Verkstedet ledes av Malin Motzfeldt Jordfald

Kulturskolen Visuell Kunst tilbyr pinata-verksted som workshop under Kulturisten Junior 2018. Barn og evt en forelder kan komme til verkstedet og lage sin egen pinata av papp og frynser i ulike farger og materialer.

Vi fokuserer på resirkulering og bruker billige materialer:
Resirkulert papp, silkepapir og plast-rester fra kulturskolens utsmykningsprosjekt.

Geitekillingen som kunne telle til ti

Geitekillingen som kunne telle til ti er en av Alf Prøysens mest kjente og kjære fortellinger for barn. Forestillingen fremføres som musikalsk fortellerteater, og kommuniserer direkte med publikum gjennom en berg og dalbane av fysiske ablegøyer, verbale blomster og matematiske krumspring. Klarer vår helt å telle til ti der han roter seg ut på landet, eller må publikum komme ham til unnsetning?

En forestilling om det å være annerledes og om å kjempe for egne ideer, selv når overmakten er stor.

Framføring: Sveinung Oppegård
Regi, dramatisering og musikk: Peder Opstad (Teater Grimsborken)
Fremføring: Sveinung Oppegaard
Produsert av: Teater Grimsborken
Passer for barn fra 3 år

Magiske Fredrik

Fredrik savner farfar. De to var bestevenner og gjorde alt sammen. Men nå er han borte. For alltid. Det er rart at han ikke er her lenger synes Fredrik.

Det eneste Fredrik vil i verden er å lære seg å trylle sånn som farfar gjorde. Fredriks farfar var nemlig verdens største tryllekunstner. Han kunne trylle penger ut av ørene på folk, fikk ting til å sveve, sagde damer i to og dro kaniner opp av hatter. Hadde farfar bare rukket å lære ham, så kunne Fredrik kanskje tryllet farfar levende igjen. En dag går Fredrik opp på loftet og roter i bestefars gamle saker. Der finner han farfars gamle flosshatt, hansker og tryllestav, og magiske ting begynner å skje…

Av og med: Farfar / Kalle: Erlend R. Vikhagen Fredrik: Håkon T. Nielsen
Illustrasjoner og plakat: Framifrå Teater – Erlend R. Vikhagen & Håkon T. Nielsen.
Dramaturg: Ragnhild Mærli
Regi: Terje Hartviksen
Produsert i samarbeid med Akershus Teater
Passer for barn fra 4 år

Norberts nye nabo

Stakkars Norbert.
Han er redd for nesten alt, han.
Norbert er redd for mørket, redd for høye lyder, skumle hunder og gamle damer.
Det er ikke lett å være Norbert.

Men en dag, en helt vanlig dag, ja, en dag som det her egentlig, får Norbert en ny nabo. En nabo som ikke ligner på han. En nabo som har reist over havet, fra den andre siden av verden. Og som har opplevd å være mye reddere enn det Norbert noen gang har vært.

Av og med: Erlend R. Vikhagen & Håkon T. Nielsen (Framifrå Teater)
Regikonsulent:Terje Hartviksen
Dukker: Jon Mihle
Scenografi/Kostyme/Musikk: Framifrå Teater
Dramaturg: Ragnhild Mærli
Produsert i samarbeid med Akershus Teater
Passer for barn fra 3 år

Vanntårnet

Velkommen til «lille scenen»

Eirik Rese, 17 år, sanger, saksofonist, danser, medlem i bandet «The husband» som har i fjor sommer har spilt under Drøbak Havneblues festivalen i Drøbak og allround-talent, fører dere gjennom programmet på lille scenen.

 

Kulturisten junior ønsker velkommen til BARNAS HØSTUSTILLING

BARNAS HØSTUTSTILLING presenteres for tredje gang under Kulturisten Junior. Dette er en utstilling med arbeider laget av over hundre barn på Nesodden. Arbeidene er laget i skole og kulturskole og på Nesoddparkens sommerkurs. Alle barna som deltar på utstillingen får automatisk eget juniormedlemskap i Nesodden kunstforening. Medlemskapet er gratis. Legger ved et bilde du kan bruke. Utstillingen er åpen 12.00-16.00 både lørdag og søndag. Prosjektleder/kurator er Vibeke Lunel.

Vanntårnet

Larrys robotverksted

Larrys robotverksted
Bli med på robotverksted med illustratør og modellmaker Lars Aurtande. Her viser han hvordan man jobber med enkle dukker, og deltakerne får selv prøve seg på å sette sammen sin egen gøyale robot av materialer man finner i hverdagen. Workshopen passer for barn i alderen 6 år og oppover. Gjerne i følge med en voksen. Lars Aurtande har de siste 17 årene prydet bøker og tidsskrifter med sine humoristiske tegninger. Han har mottatt en rekke priser og utmerkelser for arbeidene sine og er bla. tre ganger nominert til Kulturrådets årlige bildebokpris.

Dans med Nesodden ballettskole

Nesodden ballettskole er en aktiv bidragsyter til kulturlivet på Nesodden. Ballettskolen stiller med informasjonbod og danser på «utescenen» i bakgården av Tangenten. Sjekk tavla ved LilleScenen for mer informasjon om sceneprogrammet.

Vanntårnet

Lag din egen button

I fjor lagde barna over 1000 buttons. 200 mer enn året før. Denne rekorden er lett å slå, ikke sant? Kom innom buttons-bordet og lag din egen button eller to. Vi har fargeblyanter og alt annet du trenger.

Flyt Studio

Flyt studio viser utdrag fra forestillingen «Svanesjøen» på «lille scenen». Stor romantikk, uoppnåelig kjærlighet, eventyrlig musikk, en moderne verden med magiske skapninger hører til denne forestillingen. Her blir man sugd inn i en heftig kjærlighetshistorie, der svik og makt kjemper mot kjærlighet og tilgivelse.

Vann er det bærende elementet i Svanesjøen og passer perfekt inn under tema vann som Kulturisten har et fokus på i år. Flyt Studio har også en stand utenfor Tangenten og trilbyr gratis smoothis og mulighet til å snakke med lærerne og noen av elevene.

Vanntårnet

Oppdag, lek og skap!

Oslo Barnemuseum kommer og skaper levende arenaer for oppdagelse og mestring for barn 0 – 12 år og alle andre som vil. Du kan legge et gigantisk verdenskartpuslespill med store brikker som skaper lek, samarbeid og dialog mellom deltagere, du kan tegne på pleksiglass, bli med å få det syngende treet til å lage musikk og mye, mye mer!

Nesodden Teaterfabrikk

Nesodden teaterfabrikk bidrar med en workshop for barn fra 3-5 år hvor fabrikken tar utgangspunkt i undervannsmusikalen «jakten på sølvet», med sang, dans, lek og fortelling. Nesodden teaterfabrikk har også informasjonsbod og tilbyr ansiktsmaling.

Tidlig på dagen viser Nesodden teaterfabrikk et utdrag av forestillingen «Peer» av Knut Nærum på «lille scenen». Selve forestillingen vises på Nesoddtangen gård lørdag og søndag kl. 13.30 og 17.00.

Spinn sirkusskole

Sjonglør og instruktør Leon møter med en svær koffert full av sirkusutstyr, blant annet diaboloer, baller, moro-hjul, devil sticks, stylter og mye mer. Lær morsomme og spennende sirkusaktiviteter.

Selfievegg

Ta en selfie foran Kulturisten junior selfieveggen 🙂

Jaer skoles musikkorps

Jaer skoles musikkorps underholder fra LilleScenen og selger popcorn. Dere finner korpset i bakgården av Tangenten.

Velkommen til Kulturisten junior 2018! Vi gleder oss til å se deg!

Et lite paradis

Et lite paradis – Kulturisten junior-låta

Låta «Et lite paradis» er laget av Benedikte Kruse, Henrik Horge og Nina Mortvedt i samarbeid med Nesodden kommunes «Nesodden musikkverksted» (ved Per Christian Halvorsen/Ungdom og Fritid, Kultur).

Last ned teksten her

Se video:

"Et lite paradis"

Kulturisten Ung

Kontakt oss

12 + 14 =