Velkommen til Kulturisten junior lørdag 26.08

Kulturisten junior foregår i og utenfor Tangenten kl. 11 til kl. 16. Programmet er klart, og du kan glede deg til en interaktiv festival hvor barna kan delta i blant annet ansiktsmaling, sirkusaktiviteter, utstillinger, danse- og teaterworkshops, kunstprosjekter og teaterforestillinger. Du kan også møte Håvard Paulsen fra NRK Super, lage buttons, se film, og smake mat fra forskjellige verdensdeler. Festivalpass (70 kr/barn; voksne går gratis) til Kulturisten junior kjøpes i døra 26. august. Showet med Håvard Paulsen koster ekstra, dvs. 70 kr per pers; det samme gjelder Elbjørg Raknes SOLO: Babykonsert. Billettene til Håvard Paulsen og Elbjørg Raknes kan kjøpes på nettet eller i døra (hvis det er billetter igjen).

Billetter Elbjørg Raknes

Billetter Håvard Paulsen

Et lite paradis

Et lite paradis – Kulturisten junior-låta

Låta «Et lite paradis» er laget av Benedikte Kruse, Henrik Horge og Nina Mortvedt i samarbeid med Nesodden kommunes «Nesodden musikkverksted» (ved Per Christian Halvorsen/Ungdom og Fritid, Kultur).

Last ned teksten her

Se video:

"Et lite paradis"
Kulturisten junior ønsker velkommen til BARNAS HØSTUSTILLING
BARNAS HØSTUTSTILLING presenteres for tredje gang under Kulturisten Junior. Dette er en utstilling med arbeider laget av over hundre barn på Nesodden. Arbeidene er laget i skole og kulturskole og på Nesoddparkens sommerkurs. Alle barna som deltar på utstillingen får automatisk eget juniormedlemskap i Nesodden kunstforening. Medlemskapet er gratis. Legger ved et bilde du kan bruke. Utstillingen er åpen 12.00-16.00 både lørdag og søndag. Prosjektleder/kurator er Vibeke Lunel.
Vanntårnet

Velkommen til «lille scenen»

Eirik Rese, 17 år, sanger, saksofonist, danser, medlem i bandet «The husband» som har tidligere i sommer spilt under Drøbak Havneblues festivalen i Drøbak og allround-talent, fører dere gjennom programmet på lille scenen. Det foreløpige programmet (PDF-versjon av programmet kan lastes ned her) ser slik ut:

Kl. 11: Storslagen festivalåpning av Kulturisten junior (Sted: Hovedinngangen, Tangenten. Musikk, sjånglør, kostymerte barn og dansere fra Flyt Studio)

Eirik Rese leder programmet på «lille scenen». Sjekk plakatene når du kommer!

11.20: Teaterlek-workshop v/Nesodden teaterfabrikk (auditoriet)

11.30: Åpning program fra «lille scenen» med Eirik, som fører dere gjennom programmet på «lille scenen»

11.30: Vaianas øy v/Flyt Studio (andre etasje, rom S1 og S2)

12.00: Kokkeklovnene med Teater Okolo («lille scene»)

12.00: Film «Dyrene i Hakkebakkeskogen» (auditoriet)

12.00: Larrys robotverksted (øvre kafé, kl. 12 til 14.30)

12.00: Barnas HØSTUTSTILLING i Galleri Vanntårnet

12.45: Nesodden teaterfabrikk synger («lille scene»)

13.00: Showkor-workshop v/Nesodden teaterfabrik (øverste øy i biblioteket)

13.00: Workshop med Teater Okolo (grusplass)

13.00: Vaianas øy v/Flyt Studio (andre etasje, rom S1 og S2)

13.15: Dans v/Nesodden ballettskole («lille scenen»)

13.30: Show med Howard Paulsen (elevkantina)

13.30: Film «Dyrene i Hakkebakkeskogen» (auditoriet)

14.15: Dans v/Flyt Studio («lille scenen»)

14.15: Elbjørg Raknes SOLO: Babykonsert (ungdomsarena)

Lyst å synge noe, lese et dikt, spille en sang på et instrument, danse? Ta kontakt med team@kulturisten.no eller med Eirik lørdag 26. august.

Workshops med Flyt studio

Velkommen til Vaianas øy: danselek for barn hvor de får utforske seg selv i de forskjellige karakterene fra den kjente Disney filmen. Flyt Studio leder workshopen.

Vanntårnet

Oppdag, lek og skap!

Oslo Barnemuseum kommer og skaper levende arenaer for oppdagelse og mestring for barn 0 – 12 år og alle andre som vil. Du kan legge et gigantisk verdenskartpuslespill med store brikker som skaper lek, samarbeid og dialog mellom deltagere, du kan tegne på pleksiglass, bli med å få det syngende treet til å lage musikk og mye, mye mer!

Soloshow med Håvard Paulsen

Kl. 13.30 i elevkantina

Håvard – kjent fra NRK Super

En gitar, en bunt gulrøtter, noen snedige eksperimenter og hyggelige gjester. Dette er det Håvard trenger for å lage et show for hele familien. Her blir det konkurranser, flammer, grønnsakskarate og mange sanger. Håvard Paulsen, kjent fra NRK Super og barnekanalen Jubeltube, kommer med et hjertevarmt og underholdende show for hele familien.

Dette showet koster kr 70 per barn og vosken i tillegg til kr 70 som barn (ikke voksne) betaler for å delta i Kulturisten junior med mange spennende aktiviteter.

Kjøp billett her

 

Spinn sirkusskole

Sjonglør og instruktør Leon møter med en svær koffert full av sirkusutstyr, blant annet diaboloer, baller, moro-hjul, devil sticks, stylter og mye mer. Lær morsomme og spennende sirkusaktiviteter.

Papirlykter

Sammen med billedkunstner Ida Marie Simers kan du være med å lage lykter. Passer for alle!
Her kan barn og voksne sammen utforske hvordan servietter, silkepapir og lim kan gi mange spennende muligheter med mønster og farger.
Lyktene utformes på ballonger som form og dekoreres ved hjelp av dere som kommer. Det blir spennende å se hvordan dere kan skape fargerike lykter som kan lyse opp høst og vintermørket! Lyktene får dere med hjem.
Her kan du laste ned en oppskrift for å lage ballonglykter.

 

Kokkeklovnene med Teater Okolo

Kokkeklovnene med Darina Cizkova og Diego Belda, Teater Okolo Kokkeklovnene er en humoristisk nysirkus forestilling for barn og unge full av rykende sjongleringstriks fra kjøkkenet med rødbetter, sleiver og visper! En varm historie om kampen mellom to personligheter og to kokkers iherdige kamp om hvem som lager den beste retten. Kan løsningen være å blande tradisjoner og lage verdensmat? Kom å se selv! Det du får servert viker unna oppskriften! Vi holder et kurs i etterkant av forestillingen. Kurset varer ca 40 minutter. Her kan både barn og voksne prøve å sjonglere med ulike sjongleringsrekvisitter. Og hele dagen har barna muligheter til å prøve ut forskjellige sirkusaktiviteter.

Nesodden Teaterfabrikk

Nesodden teaterfabrikk har som mål å være en aktiv bidragsyter til kulturlivet på Nesodden og under Kulturisten junior kan du komme å ta en titt inn i fabrikken. Nesodden teaterfabrikk kommer til å fylle arealet ved inngang sør med liv og røre.

Nesodden ballettskole

Nesodden ballettskole er en aktiv bidragsyter til kulturlivet på Nesodden. Ballettskolen stiller med informasjonbod og danser på «utescenen» i bakgården av Tangenten. Sjekk tavla ved LilleScenen for mer informasjon om sceneprogrammet.

Inspill til kommuneplanen

Sammen skaper vi det gode livet – innspill til kommuneplanen

Nesodden lager ny kommuneplan, en plan som sier noe om hvordan vi vil at kommunen skal utvikle seg i årene fremover. På lørdag fra klokken 12 til 16 ønsker vi å høre din mening, enten du er forelder eller barn. Kom innom og heng opp selvklebende epler og stjerne med dine innspill i vårt lille skogholt med spørsmål i første etasje i Tangenten.

Vi ønsker innspill på hvordan vi sammen kan leve gode liv i kommunen:

• Hva trenger uteområdene på Tangen, og hvor?

• Hvordan skal vi bli en super kulturkommune?

• Hva er en god barnehage?

• Hva er en god skole?

• Hvilke møteplasser vil du ha i kommunen – og hvor?

• Hva er Nesodden-identiteten?

Lag din egen button

I fjor lagde barna over 1000 buttons. 200 mer enn året før. Denne rekorden er lett å slå, ikke sant? Kom innom buttons-bordet og lag din egen button eller to. Vi har fargeblyanter og alt annet du trenger.

Selfievegg

Ta en selfie foran Kulturisten junior selfieveggen 🙂

Kino

Under Kulturisten junior viser vi «Dyrene i Hakkebakkeskogen». Og popkorn får dere kjøpt også:)

Dyrene i Hakkebakkeskogen er basert på Thorbjørn Egners klassiker med samme navn. I Hakkebakkeskogen bor Klatremus og de små vennene hans i konstant fare for å bli spist av Mikkel Rev og andre rovdyr som ikke klarer å skaffe seg mat på ærlig vis. Når Petter Pinnsvin i tillegg forsøker å spise fornuftige Morten Skogmus sin bestemor, er det på tide å lage en lov for å regulere lovløsheten i skogen. Bjørnen Bamsefar hjelper dem med å innføre loven: Nå skal alle dyrene i skogen være venner og det er forbudt å spise hverandre. Men Mikkel Rev er fortsatt sulten. Teaser: http://www.filmweb.no/film/article1165786.ece

Jaer skoles musikkorps

Jaer skoles musikkorps underholder fra LilleScenen og selger popcorn. Dere finner korpset i bakgården av Tangenten.

 

Velkommen til Kulturisten junior 2017! Vi gleder oss til å se deg!

Larrys robotverksted

Larrys robotverksted
Bli med på robotverksted med illustratør og modellmaker Lars Aurtande. Her viser han hvordan man jobber med enkle dukker, og deltakerne får selv prøve seg på å sette sammen sin egen gøyale robot av materialer man finner i hverdagen. Workshopen passer for barn i alderen 6 år og oppover. Gjerne i følge med en voksen. Lars Aurtande har de siste 17 årene prydet bøker og tidsskrifter med sine humoristiske tegninger. Han har mottatt en rekke priser og utmerkelser for arbeidene sine og er bla. tre ganger nominert til Kulturrådets årlige bildebokpris.

Eldbjørg Raknes

Eldbjørg Raknes har jobbet med konserter for barn som del av sitt arbeid i hele sin karriere. «Stemmens muligheter – og ørene – er i bruk og utvikling fra vi mennesker ser dagens lys! Og for meg er det dypt fascinerende og inspirerende å oppleve bittesmå barns åpenhet for lyd og musikk. Jeg improviserer. Dette er ikke en «barnesangkonsert», altså! Det blir ordløse, stemmebaserte lydlandskap – og det som kommer ut av kommunikasjonen der og da i nuet» sier Eldbjørg. Som i all sin musikk henter hun også her inspirasjon i ulike sjangre – og hjørner av verden og universet:) Hun har gjort SOLO-konserter siden 2004 og gitt ut 3 SOLO-album.Babyene inviteres til å være med og lage lyd – så hvem vet hvor stort kor eller orkester vi får denne dagen! OBS!: Bare for babyer (0-12 mnd) med følge. Kun babyene som trenger billett:)

Billett: http://nesoddenjazzklubb.ticketco.no/elbjoerg_raknes_solo_babykonsert_under_kulturisten_junior 

OBS! 2: Konserten inkl. publikum blir filmet/fotografert Konserten er et samarbeid mellom Nesodden jazzklub

Eldbjørg Raknes er internasjonalt anerkjent jazzsanger og komponist. Hun har helt fra hun kom på banen på 90-tallet vært en personlig stemme og nybrottsarbeider med sitt stemme-,impro- og elektronikkarbeid. Hennes barneplater ”Det bor en gammel baker…” (med tekster av Inger Hagerup) og ”Små sanger mest i det blå” (med tekster av Torgeir Rebbolledo Pedersen) er begge betegnet som klassikere. Og konseptet Hva kommer nå…? har høstet en mengde godord fra publikum og anmeldere og spilt for og med flere tusen barn – og voskne – i alle aldre på ulike scener siden 2010. Hun har mottatt en rekke priser, bl.a. norsk jazz´ høyeste utmerkelse Buddy, Radka Toneffs Minnepris og NOPAs Kardemommestipend. www.eldbjorgraknes.com

 

Velkommen til Kulturisten junior 2017! Vi gleder oss til å se deg!

Kulturisten Ung

Kontakt oss

12 + 4 =