Programmet for Kulturisten scene og kunst 2017

Fredag 22/9

Kulturisten

Hva er Kulturisten?

Kulturisten er Nesodden kommunes største kulturarrangement. Festivalen Kulturisten har vært arrangert i 23 år på rad.

Kulturisten har de siste årene vært oppdelt i flere festivaler for å nå og engasjere flest mulig publikumsgrupper.

I 2017 arrangerte vi Kulturisten junior, Kulturisten UNG og Kulturisten scene- og kunstfestival.

Har du lyst å være frivillig i 2018? Send mail til team@kulturisten.no

Åpning i Tangenten kl. 18:00

Fredag 22. september kl. 18.00 utenfor og i Tangenten

De reiser verden rundt – og nå kommer de til Nesodden! Join the parade med Compagnie with Balls! Velkommen til storslagen åpning av Kulturisten scene og kunstfestival fredag 22. september kl 18 utenfor Tangenten – Nesodden kommunesenter.

OPPDATERT A4 program Kulturisten scene og kunst 2017

Se videoen av performancegruppen «Compagnie with balls»: https://www.youtube.com/watch?v=IwBjaxambxA&feature=youtu.be

Etter paraden med «Compagnie with balls» trekker vi oss inn i Tangenten for å se og høre utdrag av «A Christmas Carol» v/Scenario, som skal ha premiere 2. november 2017 i Kolben.

Nesodden får æren av å vise noen utdrag før premieren! Musikalen er basert på Charles Dickens legendariske novelle «A Christmas Carol», som hevdes å ha mye av æren for vår tids julefeiring. Librettoen er skrevet av ordkunstneren Lynn Ahrens, og musikken er skrevet  av Alan Menken.  Menken er den mest anerkjente av de komponistene som har laget musikk til diverse versjoner av ”A Christmas Carol”, og han er mye benyttet av Disney.  Han har også komponert musikken til musikalene ”Little Shop of Horrors”, ”Beauty and the Beast”, ”The little Mermaid”, ”Sister Act” og ”Newsies” m.fl. Musikalen gikk årlig i 10 år på Paramount Theatre i Madison Square Garden i New York, før den ble sluppet i en filmversjon i 2004. Etter dette er den spilt en rekke steder i USA, Canada og England, og får altså sin Norgespremiêre i Kolben.

Vi viser også:

The Acoustic Outdoor Light Studio – arkitektur som instrument

Utgangspunktet for installasjonen er det lille arkitekttegnet bygget på Nesodden Outdoor Light Studio. Installasjonen er resultatet av en undersøkelse av arkitektur som lyd og som et musikalsk instrument. Fra i dag og frem til utstillingsåpning skal annekset tas i bruk og undersøkes som et instrument: det skal spilles, ekspremiteres, dokumenteres og tilslutt fremføres på Kulturisten. Undersøkelsene gjøres i samarbeid med utøvende komponister og musikere.

Gisle Nataas er arkitekt MNAL, født i Bergen og bor på Nesodden. Utenom arkitektstudioet NATAAS/ har han en stor interesse for skjæringspunktet mellom arkitektur og lyd og har et pågående prosjekt; NATAAS/The Silent House Project – Verksted for arkitektur og lyd, hvor dette undersøkes. Gisle er konkurranseleder i Norske Arkitekters Landsforbund.

Prosjektet Outdoor Light Studio er også valgt ut til Nasjonalmuseet-Arkitektur sin kommende utstilling «Et sted å være. Norsk samtidsarkitektur 2011–2016» som vises i Nasjonalmuseet fra 9. juni til 19. november 2017. Utstillingen presenterer 25 utvalgte prosjekter fra de siste fem årene tegnet av norske og internasjonale arkitekter i Norge, samt prosjekter i utlandet tegnet av norske arkitekter. På Kulturristen har man mulighet å se en helt annen vinkling av prosjektet: arkitektur som instrument.

Velkommen til åpning fredag 22. september.
Tore Renberg kl. 19:30

22. september, kl. 19.30

Bibliotekhjørnet, Nesodden bibliotek, 2. etasje

Billett: kr 200

Fredag 22. september 2017 gjester Tore Renberg Nesoddens Kulturisten for første gang. Han kommer med en spennende krysning av konsert, litteraturkveld og fri improvisasjon.

Renberg debuterte i 1995 og fikk sitt store gjennombrudd i 2003 med oppvekstromanen «Mannen som elsket Yngve», den første av fem bestselgende og kritikerroste bøker om Jarle Klepp. Etter Klepp-kvintetten ga Renberg seg i kast med de viltre Teksas-romanene, «Vi ses i morgen» og «Angrep fra alle kanter.» Forfatteren har bebudet flere i serien: Det er bare å vente i spenning.

Renberg er både forfatter, sceneinstruktør, foredragsholder og en erfaren musiker. Han har spilt i mangfoldige band, og i 2016 slapp han sitt første solo-album, «Ingen nåde». Vi vet at nytt materiale er på vei.

Vi får møte fortelleren, musikeren, sangeren og scenekunstneren. Med seg på laget har han – foruten sitt fiksjonelle univers – gitaristen Alexander Flotve.

Vi garanterer god atmosfære i biblioteket denne kvelden.

Eivind Austad Trio kl. 20:15

22. september, kl. 20.15

Hellviktangen kulturhus

Billetter: i døra (http://nesoddenjazzklubb.ticketco.no/eivind_austad_trio)

Konserten med Eivind Austad Trio måtte dessverre avlyses på grunn av sykdom. På tross av de uheldige omstendighetene er vi svært glade for å kunne presentere en av landets fineste pianotrioer: Anders Aarum Trio

Over nyttår slipper Anders Aarum sin 4. soloplate «BOOM & Shake»på det Tyske plateselskapet Ozella Music. Fredag 22.sept møter vi Anders Aarum Trio i akustisk format. De lover smakebiter fra det kommende albumet og noen av sine favoritt jazz standards.

Anders Aarum – piano/rhodes
Magne Thormodsæter – kontrabass
Hermund Nygård – trommer

Dørene åpner kl.19.45 og konserten starter til annonsert tid.

En Helvetes Jazz-fortelling kl. 21:30

Fredag 22. september, kl. 21.30 Skoklefall kirke Billett: kr 150 (http://kultur-nesodden-kommune.ticketco.no/en_helvetes_jazzfortelling) 

Tormod Fuglestad, fortellerkunstner, setter Jarle Vespestad i et møte mellom fortellerkunst og improvisert jazzperkusjon i et ferskt samarbeid. I møtet mellom fortellerkunst og perkusjon får vi denne kvelden en reise til synd og fordømmelse, tilgivelse og kjærlighet.
En helvetes Jazz-fortelling tar for seg menneskelig liv i alle dets aspekter, dype avgrunner i menneskelig tilværelse i en verden skapt av og for syndige mennesker. Men i avgrunnen og i de mørkeste rom finner vi håp, anstendighet og handlinger som overskrider det gode. Og i livet, når man bryter alle regler, finner man noe ekte, kanskje det som gjør oss til mennesker. Svein Hunnestad, sogneprest på Nesodden, samtaler med Fuglestad etter forestillingen. De to finner også mange felles tanker til tross for veldig forskjellig utgangspunkt.

Lørdag
23/9

En dag på et av Nesoddens fineste steder - Flaskebekk Strandpromenade
Lørdag 23. september arrangerer Nesodden kommune og Flaskebekk Vel «Kystkulturisten» som en del av Kulturisten 2017. Arrangementet finner sted på idylliske Strandpromenaden og Søndre Flaskebekk brygge, og vil bli spekket med spennende tilbud for store og små.
Kl. 12.30: Karin Destainville Dammen
Kl. 14.30: Ann-Turi Ford & Gjermund Kolltveit
Kl. 16:00: Olaf Kran og Trond Romstad
Kl. 20:00: Lars F. Beckstrøm og band
Forhåndsomtale i «Signalen»:
Marinbiolog Pia Ve Dahlen forteller om marine dyr, Marinreperatørene finner «skatter» på havets bunn, og det blir sang og musikk på brygger og i badehus. I hagene vil det bli servert lokale gastronomiske godbiter fra land og sjø, og en samling skipsmodeller som aldri har blitt vist før, skal stilles ut. På dagtid vil tilbudene være tilrettelagt for barn/familier, og på kveldstid spiller Lars Beckstrøm (kjøp billet her) opp til sang og dans. I mange av badehusene vil det bli små og store kulturelle opplevelser, som norsk og italiensk brukskunst og sang og musikk. Her er noen av bidragsyterne:
Karin Destainville Dammen
Ann-Turi Ford & Gjermund Kolltveit
Olaf Kran og Trond Romstad
Berit Blindheim
Trine Johnsen
Randi Elmenhorst
Ingrid Ousland
Guri Guri Henriksen
Cathrine Muryn
Ida Marie Simers
Otto A. Meijer
Riccardo Pasquini fra Tolfa
NesoddHuset
Galleri Vanntårnet
Nesoddparken
Nesoddliv
Nylenda Gård med økologiske gårdsprodukter
Sofie Mellegård (honning)
Tone Britt Berntsen Blindheim (nybakt brød)
Randy Husby (Søndre Flaskebekk)

Bilde: Tore Henning Larsen

Galleri Vanntårnet kl. 12:00

Lørdag 22. september kl. 12

Årets Kulturist-utstiller er Frode Mikal Lillesund. Han lager klassiske skulpturer og tegninger, og er en av grunnleggerne til Oslo kunstakademi. Han er bosatt på Nesodden. Se også www.frodelillesund.com for mer informasjon om kunstneren.

Komponist Filip Sande og Vibeke Lunel viser installasjonen «Bubbletalk» i Ungdomsarenaen under Kulturisten Nachspiel (dato?). Dette prosjektet er inspirert av vannets fysiske egenskaper og transformerende krefter, og omfatter både bilder, musikk og film. Bubbletalk ble i mai 2017 vist frem på samtidskunstfestivalen Soundtgought på Centre for Contemporary Art i Glasgow og er støttet av Norsk komponistforening og Nesodden kommune. Se www.vibekelunel.com for mer informasjon om «Bubbletalk».

Bokbad med Vigdis Hjorth kl. 13:00

Lørdag 23. september kl. 13.00 Tangenten/Elevkantina Billett: kr 100 Vigdis Hjorth har gjennom over tretti år gitt oss modig og viktig litteratur. Hjorths siste roman «Arv og miljø» er nominert til Nordisk råds litteraturpris 2017. Boka har det siste året skapt stor debatt og er også en publikumsfavoritt. Gå ikke glipp av et møte med Vigdis Hjorth under Kulturisten 2017.

En til en, to, tre, fire eller fem. kl. 14:00

Lørdag 23. september kl. 14 Tangenten/Ungdomsarena

Billett: kr 100 (http://kultur-nesodden-kommune.ticketco.no/en_til_en_to_tre_fire_eller_fem)

Forestillingen «En til en, to, tre, fire eller fem» er et abstrakt, poetisk og improvisert verk på ca. 30 minutter av og med dansekunstner Terje Tjøme Mossige. Verket har blitt vist på Scenehuset og IKM gallerier i Oslo, Kortreistfestivalen Inderøya og i Havana, Cuba. Forestllingen skal videre til Trondheim og Mexico og er støttet av Norsk kulturfond og Fond for lyd og bilde. Tjøme Mossige har jobbet som dansekunstner i 30 år og har turnert I Norge og rundt i verden med norsk samtidsdans. Forestillingen blir til i møte mellom dansekunstneren og publikum (publikum deltar IKKE i forestillingen, kun observerer) og vektlegger den bevegelige kroppen som kunstuttrykk. Den tematiserer ikke, men befinner seg i abstrakt landskap og viser øyeblikk vi ser,  men kanskje ikke forstår, hvor sansene beveger seg og intellektet blir utfordret.

NB! Hvis du vil få med deg dette, så må du være rask – det kan kun være max fem publikummere pr. forestilling.

Billettene kan kun kjøpes på nett (se lenke). Dansekunstneren møter pulbikummerne på parkeringsplass ved Tangenten.

Forestillingen vises også lørdag 23.9. kl. 15.30 og søndag 24.9. kl. 12 og kl. 13.30.

En til en, to, tre, fire eller fem. kl. 15:30

Lørdag 23. september

kl.15.30 Tangenten/Ungdomsarena

Billett: kr 100 (http://kultur-nesodden-kommune.ticketco.no/en_til_en_to_tre_fire_eller_fem_2)

Forestillingen «En til en, to, tre, fire eller fem» er et abstrakt, poetisk og improvisert verk på ca. 30 minutter av og med dansekunstner Terje Tjøme Mossige.

Verket har blitt vist på Scenehuset og IKM gallerier i Oslo, Kortreistfestivalen Inderøya og i Havana, Cuba. Forestllingen skal videre til Trondheim og Mexico og er støttet av Norsk kulturfond og Fond for lyd og bilde. Tjøme Mossige har jobbet som dansekunstner i 30 år og har turnert I Norge og rundt i verden med norsk samtidsdans.

Forestillingen blir til i møte mellom dansekunstneren og publikum (publikum deltar IKKE i forestillingen, kun observerer) og vektlegger den bevegelige kroppen som kunstuttrykk. Den tematiserer ikke, men befinner seg i abstrakt landskap og viser øyeblikk vi ser,  men kanskje ikke forstår, hvor sansene beveger seg og intellektet blir utfordret.

NB! Hvis du vil få med deg dette, så må du være rask – det kan kun være max fem publikummere pr. forestilling. Billettene kan kun kjøpes på nett (se lenke). Dansekunstneren møter pulbikummerne på parkeringsplass ved Tangenten.

Forestillingen vises også lørdag kl. 14 og søndag kl. 12 og kl. 13.30.

Fristedet kl. 18:00

Lørdag 23. september kl. 18 Ursvik

Billettkr 200 (maksimum 25-30 publikummere under hver forestilling, så kjøp billetter i god tid (kun mulig med forhåndskjøp)

»Fristedet» er et teaterstykke basert på «Hushjelpene» av Jean Genet. Dette er en forestilling om tilhørighet og om hvordan vi som mennesker blir påvirket av vår sosiale arv.

Stedet: Broren til konsul Hennum – som i sin tid eide gården som i dag er Hellviktangen kulturhus – bygde et sommerhus på Ursvik. Nesten 200 år senere tilhører fremdeles dette huset familien til skuespiller Tuva Hennum, og innvendig er huset så godt som urørt siden den tid. Bildene på veggene, møblene man sitter i, alt gir en følelse av å vandre tilbake i tid. Dette er en av få beskyttede Nesoddperler og det er inne i dette huset at teaterforestillingen Fristedet skal spilles. Publikum blir med på en reise allerede fra de går av bussen på Granholt, og til de går ut igjen av huset på Ursvik noen timer senere, der de vil kunne nyte en skål suppe mens høsten enten viser seg fra sin beste side, eller lar det blåse heftig og hølje ned.

Forestillingen: Helheten av kvelden skal settes i fokus; fellesskapet gjennom skogen på vei til huset, stemningen inne i huset, lydene, luktene, selve teateret, teen som blir servert; alt har sin plass og vil bære preg av et fellesskap rundt en opplevelse sammen. Fristedet er det stedet der kun to kvinner kan være av gangen. Der de kan utforske hverandre for så å prøve og forstå verden der ute. Tjenestepikene Claire og Solange utforsker hverandres grenser gjennom en farlig lek. Hvor går grensen mellom lek og virkelighet? Dette er en fysisk teaterforestilling der handlingene er satt i fokus, så dette kommer til å bli en visuell og tankevekkende opplevelse.

Opprinnelsen: Teaterstykket var avgangsforestillingen til Melanie Dahl og Tuva Hennum i 2009 da de sammen gikk ut fra teaterskolen Nordic Black Theater. I 2012 turnerte stykket i Oslo og i Frankrike. I 2013 ble kortfilmen «Sanctuary» av Tuva Hennum og Gunleik Groven inspirert av teaterforestillingen. Filmen har vunnet internasjonale priser og TerjeVigen-prisen under kortfilmfestivalen i Grimstad 2013.

Medvirkende i teateroppsetningen:

Regissør: Nadir Guendouz Koreografer: Vilde Sparre og Sigrid Edvardsson Skuespillere: Melanie Dahl og Tuva Hennum Forestillingen er støttet av: Nesodden kommune, Frifond teater og Nordic Black Theater

OBS: Det er ikke mulig å parkere i Ursvikveien/på Ursvik brygge.

Du har tre valg: 1) Du blir møtt av en musikant ved Grandholt rundkjøring som geleider deg til huset. Det tar ca 15 minutter å gå ditt. Veien fører ned en bratt bakke, forbi Steinerbarnehagen, til Kyststien og så til huset. Vi anbefaler å ha på gode sko og varme klær. 2) Ta bussen til Oksval og følg skiltene. 3) Er du litt dårlig til beins, ring Tuva Hennum (98008817) som hjelper deg videre.

Nesoddparken under Kulturisten kl. 17:00-22:00

P R O G R A M

L Ø 23.09. fra kl. 17:00-22:00

Åpen kafé ved MATSALONGEN

17:00 Wildlife skulpturpark / Omvisning utomhus ved kurator Aurora Passero

18:30 Iben Sandemose – A la Carte / Utstillingsåpning

Utstillinger

Guri Guri Henriksen, Pumperommet / serie med tegninger Korridor / veggarbeider utført av 8 kunstnere og grafikere

Butikk på gang / utsalg av smykkedesign, kunsthåndverk og billedkunst Wildlife skulpturpark / utomhus

Kunstnerne

Iben Sandemose er hovedutstiller i Nesoddparken under Kulturisten 2017. Til denne utstillingen presenterer hun over 30 nye arbeider! Iben er kjent for sin særegne strek og «ibenske uttrykk» og er en kjær kunstner for mange. Iben Sandemose har arbeidet som billedkunstner, forfatter, illustratør og scenograf siden slutten av syttitallet. Hun har skrevet og illustrert 28 bøker og har over 60 egne utgivelser, deriblant en liten, illustrert kalender, 2018-utgaven blir den 28. i rekken. Hun har hatt over 30 separatutstillinger, offentlige utsmykkinger og deltatt på kollektivutstillinger. For sitt arbeid har Iben mottatt en rekke priser, her nevnes Heddaprisen (1999), Bokkunstprisen (2008) og Teskjekjerringprisen (2011). Hun er også innkjøpt av Riksgalleriet, Norsk kulturråd og Nasjonalgalleriet. Sandemose er medlem av NBK og Forfatterforeningen.

Utstillingen står t.o.m. 15.10. Åpningstider er: to/fr 12-18 og sø 12-16.

Kurator er Randi Kalgraff. Utstillingen er støttet av Nesodden kommune.

Matsalongen serverer i kaféen både lørdag og søndag:

Lørdag (17-22): Assorterte pixtos og vin/mineralvann

Søndag (12-16): Bringebærboller, sjokolademuffins med fruktsalat, bringebær og jordbærfarfait med colis. Lunsjtallerken.

Wildlife skulpturpark åpnet 24. juni i år og markerte oppstarten på et omfattende prosjekt både i lokal og nasjonal sammenheng.

Nesoddparken inviterte kunstnergruppen NIKOTIN til å kuratere en temporær skulpturpark. NIKOTIN består av Camilla Steinum, Robin Danielsson og Aurora Passero som sammen med 24 internasjonale kunstnerne presenterer 20 prosjekter laget spesielt for skulpturparken. Hver skulptur varierer i skala, materialbruk og innhold, og publikum inviteres til å erfare natur og skulptur på nye måter.

Skulpturparken er allerede godt synlig i kunstfeltet, med støtte fra KOROs KOM midler. Som et av ti utvalgte prosjekter, fordelt på 7 fylker, er Wildlife Skulpturpark det prosjektet som i 2017 er gitt størst prioritet.

Guri Guri Henriksen, Pumperommet

Serie med 35 tegninger og korte tekster a 14,5×14,5. Penn og gul fargeblyant Størrelse 80 x 110cm

Jeg visste ikke at etter fødselen ville alle andre sanseorganer nulles ut. Hele verden kjennes gjennom brystknoppene. Denne sanseligheten føles som kalde ilinger fra knoppene og gjennom hele ryggen. Alle kvinner som har født går rundt slik og kjenner alt på en helt ny måte, og så er det ingen som sier noe om det? Hvorfor har ingen fortalt meg dette?

«Pumperommet» viser til en type rom de har på prematuravdelingene på sykehusene. Her inne kan kvinner sitte side om side om side og pumpe seg for morsmelk.

Dette arbeidet er støtte av Norsk Kulturråd.

Korridor – veggarbeider utført av 8 kunstnere/grafikere Medvirkende kunstnere/grafikere: Randi Elmenhorst, Iben Sandemose, Pere Galera, Christian Montarou, Hedvig Lien Rytter, Guri Guri Henriksen, Ida Marie Simers, Anna Granqvist.

Korridor er et kuratert utstillingsprosjekt og veggarbeidene er presentert i byggets mange korridorer. Utstillingen er temporær med en varighet på tre år og den enkeltes kunstverk kan videreutvikles i perioden. Om verkenes tematikk sier kurator at, disse representerer en slags stedsspesifikk undring over husets historie og over livet generelt. Overganger knyttet til livets mange faser og refleksjoner over levd liv. Korridor åpnet første gang 25.06.2017 med performance av Pere Galera, Mark Francombe, lyd. Iben Sandemose leste Galeras tekst innledningsvis.

Initiativtaker og kurator er Randi Kalgraff. Grafisk design: Anna Granqvist. Prosjektet er støttet av Nesoddparken AS og Nesodden Kommune.

Butikk på gang

På Nesoddparken er det mange lange ganger, og i første etasje er det ”Butikk på gang”. Dette er et felles verkstedsutsalg fra kunstnere på huset. Billedkunst, smykker, keramikk, tekstil og graverte glass, direkte fra verkstedene. Kunstnere: Ingrid Jangaard Ousland, Iben Sandemose, Trine Johnsen, Ruta Pakarklyte, Liv Roald Page, Otto A. Meijer, Berit Blindheim

Vi åpner butikken offisielt søndag 24. september kl. 14:00. Fast åpningstid er onsdager kl. 12-16, og torsdager kl. 12-19.

Hjertelig velkommen!

Lars Beckstrøm kl. 20:00

Lørdag 23. september kl. 20.00

Flaskebekk Strandpromenade – Søndre Flaskebekk

Entré: kr 200 – kjøp billett: http://kultur-nesodden-kommune.ticketco.no/konsert_med_lars_beckstroem 

Kveldskonsert med Lars Beckstrøm, som er godt kjent her på Nesodden, blant annet for å spille bassgitar i deLillos. Men han har også gitt ut fire soloalbum under artistnavnet Beckstrøm og et album med sitt eget band, Beckstrøm Kvartett, hvor han er vokalist og spiller akustisk gitar. Han er også medlem av det psykedeliske orkesteret Dog Age og Humble Servants.

Velkommen!

Silver Lining kl. 21:00

Lørdag 23. september kl. 21. Tangenten  Entré: kr 200 Den 27. januar slapp folk/americana-kvartetten Silver Lining sin debut-EP på Vestkyst Records. EPen fikk varm mottagelse både hos anmeldere og publikum og singelen «Grey» har nylig passert 600 000 avspillinger i Spotify. Silver Lining ble raskt tatt inn i varmen i Oslo, og har spilt på Bønder i By’nFestivalen, Nystua Bluegrassfestival, KlubbØya, Pre:Larm og Camp Indie. I vår spilte de for et fullsatt Café Mono som support for amerikanske Brent Cobb og sommeren har blitt innledet med opptreden på Norwegian Wood. Silver Lining består av Stine Andreassen og Bjørnar Ekse Brandseth fra The Northern Belle og Live Miranda Solberg og Halvor Falck Johansen fra Rattlers. De fire bandmedlemmene fant tonen i sin felles fascinasjon for Gillian Welch da de tolket hennes album «Soul Journey» på The Crossroad Clubs «Sunday Classics»-konsept i 2014. Siden da har de utarbeidet sitt eget lydbilde: Med klangen mellom gitar og vokal i fokus skaper Silver Lining en melodiøs og harmonisk base for sitt melankolske og dramatiske tekstunivers.

Søndag
24/9

Kunstustillinger og workshops på Fagerstrand kl. 12:00

Søndag 24. september kl. 12.00

Bli med på buss på atelierbesøk i Fagerstrand: Vi begynner i NesoddHuset (kl. 12 – 13.30), kjører videre til Galleri Agnor (13.45 – 14.45), videre til Sareptas Krukke (kl. 14.30 – 15.30) med Sirkus Brum v/Liv Una Førde), collageverksted for barn og malerier av Torun Katarina Linge. Vi avslutter turen i Studio Håndverk. Det «Lune Hjørne» ligger like ved og åpner dørene for kaffe, kaker og iskrem. Velkommen!

NesoddHuset
NesoddHuset har Sylvelin Omdal som Månedens Kunstner, og ellers egne produkter, i tre, glass, keramikk, strikk, patchwork, smykker, og bilder i olje, akryl, akvarell og trykk.
Vårt kreative verksted
Liv Schnell som holder Vårt kreative Verksted, holder åpent på søndag. Hun vil være tilstede, med materiell og bilder som viser hvordan hun og Grethe Thømøe arbeider i verkstedet, under overskriften: «Lek, inspirasjon og maleglede».
Sareptas krukke
Sareptas krukke ledes av Torun Katarina Linge, og under Kulturisten 2017 stiller hun ut malerier i akryl/ mixed media og tegninger i tusj og lavering. Å utforske flaten er Torun Katarina Linges store lidenskap, og hun gjør det ved hjelp av mange ulike redskaper og materialer.

Studio HåndverkStudio Håndverk holder til i Villa Valhall, Myklerudveien 144. Kjersti Leikvold har verksted med lærhåndverk som f.eks gyldenlær. Gro Rønneberg og Grethe Brath lager figurer og er med i Team Slottekollen som for tiden har utstilling med figurtablåer på Follo Museum. Her i Villa Valhall har de utstilt eventyrfigurer fra Asbjørnsen og Moe, og en del figurer fra julens krybbemotiv. Velkommen til en titt og en hyggelig prat.

Galleri Agnor
Møllspiste løver og løvinner stiller ut i Atelier Agnor på Fagerstrand:

John David Nielsen (grafikk, tegninger) – Jan Radlgruber (papir-/materialarbeider) – Sidsel C. Karlsen (tekstil) – Gro Rønneberg (skulpturell keramikk) – Ewa Seliga (malerier, tegninger) – Bengt Calmeyer (maleriere) – Odd M. Sivertsen (malerier)

Galleriet åpnet utstilling lørdag 2. september og avsluttes under Kulturisten, søndag 24. september.

 

 

Arrangementer i Nesoddparken under Kulturisten kl. 12:00-16-00

P R O G R A M

S Ø 24.09. fra kl. 12:00-16:00

Åpen kafé ved MATSALONGEN

13:00 Wildlife skulpturpark / Omvisning utomhus ved kurator Aurora Passero

14:00 Butikk på gang – offisiell åpning av Nesoddparkens nye verkstedsutsalg Utstillinger Åpne atelier i Nesoddparken

Iben Sandemose – A la Carte, hovedutstiling

Guri Guri Henriksen, Pumperommet / serie med tegninger

Korridor / veggarbeider utført av 8 kunstnere og grafikere Butikk på gang / utsalg av smykkedesign, kunsthåndverk og billedkunst

Wildlife skulpturpark / utomhus

Utstillinger

Guri Guri Henriksen, Pumperommet / serie med tegninger Korridor / veggarbeider utført av 8 kunstnere og grafikere

Butikk på gang / utsalg av smykkedesign, kunsthåndverk og billedkunst Wildlife skulpturpark / utomhus

Kunstnerne

Iben Sandemose er hovedutstiller i Nesoddparken under Kulturisten 2017. Til denne utstillingen presenterer hun over 30 nye arbeider! Iben er kjent for sin særegne strek og «ibenske uttrykk» og er en kjær kunstner for mange. Iben Sandemose har arbeidet som billedkunstner, forfatter, illustratør og scenograf siden slutten av syttitallet. Hun har skrevet og illustrert 28 bøker og har over 60 egne utgivelser, deriblant en liten, illustrert kalender, 2018-utgaven blir den 28. i rekken. Hun har hatt over 30 separatutstillinger, offentlige utsmykkinger og deltatt på kollektivutstillinger. For sitt arbeid har Iben mottatt en rekke priser, her nevnes Heddaprisen (1999), Bokkunstprisen (2008) og Teskjekjerringprisen (2011). Hun er også innkjøpt av Riksgalleriet, Norsk kulturråd og Nasjonalgalleriet. Sandemose er medlem av NBK og Forfatterforeningen.

Utstillingen står t.o.m. 15.10. Åpningstider er: to/fr 12-18 og sø 12-16.

Kurator er Randi Kalgraff. Utstillingen er støttet av Nesodden kommune.

Matsalongen serverer i kaféen både lørdag og søndag:

Lørdag (17-22): Assorterte pixtos og vin/mineralvann

Søndag (12-16): Bringebærboller, sjokolademuffins med fruktsalat, bringebær og jordbærfarfait med colis. Lunsjtallerken.

Wildlife skulpturpark åpnet 24. juni i år og markerte oppstarten på et omfattende prosjekt både i lokal og nasjonal sammenheng.

Nesoddparken inviterte kunstnergruppen NIKOTIN til å kuratere en temporær skulpturpark. NIKOTIN består av Camilla Steinum, Robin Danielsson og Aurora Passero som sammen med 24 internasjonale kunstnerne presenterer 20 prosjekter laget spesielt for skulpturparken. Hver skulptur varierer i skala, materialbruk og innhold, og publikum inviteres til å erfare natur og skulptur på nye måter.

Skulpturparken er allerede godt synlig i kunstfeltet, med støtte fra KOROs KOM midler. Som et av ti utvalgte prosjekter, fordelt på 7 fylker, er Wildlife Skulpturpark det prosjektet som i 2017 er gitt størst prioritet.

Guri Guri Henriksen, Pumperommet

Serie med 35 tegninger og korte tekster a 14,5×14,5. Penn og gul fargeblyant Størrelse 80 x 110cm

Jeg visste ikke at etter fødselen ville alle andre sanseorganer nulles ut. Hele verden kjennes gjennom brystknoppene. Denne sanseligheten føles som kalde ilinger fra knoppene og gjennom hele ryggen. Alle kvinner som har født går rundt slik og kjenner alt på en helt ny måte, og så er det ingen som sier noe om det? Hvorfor har ingen fortalt meg dette?

«Pumperommet» viser til en type rom de har på prematuravdelingene på sykehusene. Her inne kan kvinner sitte side om side om side og pumpe seg for morsmelk.

Dette arbeidet er støtte av Norsk Kulturråd.

Korridor – veggarbeider utført av 8 kunstnere/grafikere Medvirkende kunstnere/grafikere: Randi Elmenhorst, Iben Sandemose, Pere Galera, Christian Montarou, Hedvig Lien Rytter, Guri Guri Henriksen, Ida Marie Simers, Anna Granqvist.

Korridor er et kuratert utstillingsprosjekt og veggarbeidene er presentert i byggets mange korridorer. Utstillingen er temporær med en varighet på tre år og den enkeltes kunstverk kan videreutvikles i perioden. Om verkenes tematikk sier kurator at, disse representerer en slags stedsspesifikk undring over husets historie og over livet generelt. Overganger knyttet til livets mange faser og refleksjoner over levd liv. Korridor åpnet første gang 25.06.2017 med performance av Pere Galera, Mark Francombe, lyd. Iben Sandemose leste Galeras tekst innledningsvis.

Initiativtaker og kurator er Randi Kalgraff. Grafisk design: Anna Granqvist. Prosjektet er støttet av Nesoddparken AS og Nesodden Kommune.

Butikk på gang

På Nesoddparken er det mange lange ganger, og i første etasje er det ”Butikk på gang”. Dette er et felles verkstedsutsalg fra kunstnere på huset. Billedkunst, smykker, keramikk, tekstil og graverte glass, direkte fra verkstedene. Kunstnere: Ingrid Jangaard Ousland, Iben Sandemose, Trine Johnsen, Ruta Pakarklyte, Liv Roald Page, Otto A. Meijer, Berit Blindheim

Vi åpner butikken offisielt søndag 24. september kl. 14:00. Fast åpningstid er onsdager kl. 12-16, og torsdager kl. 12-19.

Hjertelig velkommen!

En til en, to, tre, fire eller fem. kl. 12:00

Søndag 24. september kl. 12.

Tangenten/Ungdomsarena

Billett: kr. 100 (http://kultur-nesodden-kommune.ticketco.no/en_til_en_to_tre_fire_eller_fem_3)

Forestillingen «En til en, to, tre, fire eller fem» er et abstrakt, poetisk og improvisert verk på ca. 30 minutter av og med dansekunstner Terje Tjøme Mossige.

Verket har blitt vist på Scenehuset og IKM gallerier i Oslo, Kortreistfestivalen Inderøya og i Havana, Cuba. Forestllingen skal videre til Trondheim og Mexico og er støttet av Norsk kulturfond og Fond for lyd og bilde. Tjøme Mossige har jobbet som dansekunstner i 30 år og har turnert I Norge og rundt i verden med norsk samtidsdans.

Forestillingen blir til i møte mellom dansekunstneren og publikum( publikum deltar IKKE i forestillingen, kun observerer) og vektlegger den bevegelige kroppen som kunstuttrykk. Den tematiserer ikke, men befinner seg i abstrakt landskap og viser øyeblikk vi ser,  men kanskje ikke forstår, hvor sansene beveger seg og intellektet blir utfordret.

NB! Hvis du vil få med deg dette, så må du være rask – det kan kun være max fem publikummere pr. forestilling. Billettene kan kun kjøpes på nett (se lenke). Dansekunstneren møter pulbikummerne på parkeringsplass ved Tangenten.

Forestillingen vises også lørdag 23.9. kl. 14 og 15.30 og søndag 24.9. kl. 12.

En til en, to, tre, fire eller fem. kl. 13:30

Søndag 24. september kl. 13.30

Tangenten/Ungdomsarena

Billetter: kr 100 (http://kultur-nesodden-kommune.ticketco.no/en_til_en_to_tre_fire_eller_fem_4)

Forestillingen «En til en, to, tre, fire eller fem» er et abstrakt, poetisk og improvisert verk på ca. 30 minutter av og med dansekunstner Terje Tjøme Mossige.

Verket har blitt vist på Scenehuset og IKM gallerier i Oslo, Kortreistfestivalen Inderøya og i Havana, Cuba. Forestllingen skal videre til Trondheim og Mexico og er støttet av Norsk kulturfond og Fond for lyd og bilde. Tjøme Mossige har jobbet som dansekunstner i 30 år og har turnert I Norge og rundt i verden med norsk samtidsdans.
Forestillingen blir til i møte mellom dansekunstneren og publikum (publikum deltar IKKE i forestillingen. Kun observerer) og vektlegger den bevegelige kroppen som kunstuttrykk. Den tematiserer ikke, men befinner seg i abstrakt landskap og viser øyeblikk vi ser,  men kanskje ikke forstår, hvor sansene beveger seg og intellektet blir utfordret.
NB! Hvis du vil få med deg dette, så må du være rask – det kan kun være max fem publikummere pr. forestilling. Billettene kan kun kjøpes på nett (se lenke). Dansekunstneren møter pulbikummerne på parkeringsplass ved Tangenten.

Forestillingen vises også lørdag 23.9. kl. 14 og kl 15.30 og søndag 24.9. kl. 12.

Fristedet ekstraforestilling kl. 14.30

Søndag 24. september kl. 14.30 Ursvik (oppmøte kl. 14 Granholt bussholdeplass)

Billett: kr 200 (maksimum 25-30 publikummere under hver forestilling, så kjøp billetter på nett eller ring Jutta Bachmann (90832053) (kun mulig med forhåndskjøp)

»Fristedet» er et teaterstykke basert på «Hushjelpene» av Jean Genet. Dette er en forestilling om tilhørighet og om hvordan vi som mennesker blir påvirket av vår sosiale arv.

Stedet: Broren til konsul Hennum – som i sin tid eide gården som i dag er Hellviktangen kulturhus – bygde et sommerhus på Ursvik. Nesten 200 år senere tilhører fremdeles dette huset familien til skuespiller Tuva Hennum, og innvendig er huset så godt som urørt siden den tid. Bildene på veggene, møblene man sitter i, alt gir en følelse av å vandre tilbake i tid. Dette er en av få beskyttede Nesoddperler og det er inne i dette huset at teaterforestillingen Fristedet skal spilles. Publikum blir med på en reise allerede fra de går av bussen på Granholt, og til de går ut igjen av huset på Ursvik noen timer senere, der de vil kunne nyte en skål suppe mens høsten enten viser seg fra sin beste side, eller lar det blåse heftig og hølje ned.

Forestillingen: Helheten av kvelden skal settes i fokus; fellesskapet gjennom skogen på vei til huset, stemningen inne i huset, lydene, luktene, selve teateret, teen som blir servert; alt har sin plass og vil bære preg av et fellesskap rundt en opplevelse sammen. Fristedet er det stedet der kun to kvinner kan være av gangen. Der de kan utforske hverandre for så å prøve og forstå verden der ute. Tjenestepikene Claire og Solange utforsker hverandres grenser gjennom en farlig lek. Hvor går grensen mellom lek og virkelighet? Dette er en fysisk teaterforestilling der handlingene er satt i fokus, så dette kommer til å bli en visuell og tankevekkende opplevelse.

Opprinnelsen: Teaterstykket var avgangsforestillingen til Melanie Dahl og Tuva Hennum i 2009 da de sammen gikk ut fra teaterskolen Nordic Black Theater. I 2012 turnerte stykket i Oslo og i Frankrike. I 2013 ble kortfilmen «Sanctuary» av Tuva Hennum og Gunleik Groven inspirert av teaterforestillingen. Filmen har vunnet internasjonale priser og TerjeVigen-prisen under kortfilmfestivalen i Grimstad 2013.  

Medvirkende i teateroppsetningen: Regissør: Nadir Guendouz Koreografer: Vilde Sparre og Sigrid Edvardsson Skuespillere: Melanie Dahl og Tuva Hennum Forestillingen er støttet av: Nesodden kommune, Frifond teater og Nordic Black Theater

Venezianerne kl. 16:00

Søndag 24. september kl. 16. Nesodden kirke

Entré: kr. 200 (barn og unge opp til 18 år fri entré)

Kantorissimo i samarbeid med Kulturisten

Barokkmusikk fra Venezia i ny drakt! En konsertforestilling med velformidlet kunnskap og musikk som virkelig svinger! Den populære fortelleren Terje Nordby (forfatter for Tramteatret, og mannen bak Mytekalenderen på P2) tar oss med til barokkens Venezia. Dette er en tid med rivende utvikling, blomstrende kulturliv og folkelige innhogg i den klassiske tradisjonen, og karnevalet og teaterformen Commedia dell’Arte oppstår. Musikk av Vivaldi, Castello, Rognoni, Mealli, Kapsberger med flere.

Venezianerne  Terje Nordby, forteller Ingeborg Christophersen, blokkfløyter Ingvild Habbestad, fiolin Erlend Habbestad, cello Jadran Duncumb, historiske gitarer Christian Krogvold Lundqvist, perkusjon

Undercover refugee kl. 17:00

Søndag 24. september kl. 17 (engelsk tale)

Tangenten/Elevkantina

Entré: kr 150

«Undercover Refugee er en forestilling om hvite helter, kule politimenn og sexy syrere. Forestillingen er basert på Karen Houges reise da hun fulgte syriske flyktninger i 2015 fra stranden på Lesvos og oppover Europa.

Undercover Refugee viser nye sider fra flyktningsruten, grensepolitiet, frivillige, mafia og flyktningene, enn hva som ofte er fortalt i media. Undercover Refugee blander satire, dokumentar teater og clown, og er en duo-forestilling med Karen Houge og David Tann, som møttes på teaterskolen Ecole Philippe Gaulier i Paris. Forestillingen er lagd med hjelp av John Wright, Nils Petter Mørland, Tormod Fuglestad og Johanna Foss.

Våren og sommeren 2017 har Undercover Refugee turneert i Storbritannia, og blant annet blitt nominert til «International Youth Arts Festival: Best of Brighton Fringe Theatre Award».

Forestillingen er støttet av Oslo Teatersenter, Utendriksdepartementet og Danse- og teatersentrum.

Kunstutstilling på Hellviktangen kl. 18:00

Kunstutstilling med Mette Schau

Søndag 24. september kl. 18

I hennes bilder arbeider Mette Schau frem en dialog mellom opplevd natur og en urealistisk verden. Disse er ikke i direkte kontakt, men kommuniserer og skaper en ny og annen virkelighet. Det er som tilstanden mellom våken og drøm hvor grensene viskes ut mellom det rasjonelle og emosjonelle.

I noen av bildene hennes har Schau benyttet en blandingsteknikk, hvor hun tegner og maler med kull, blyant, og akryl på lerret og papir, i andre har hun malt transparent med akryl med innslag av kull, på trefiberplater/plywood, hvor ”landskap” former seg selv etter trærnes årringer. Natur skaper natur. Lovmessigheten i vår verden er tilstede i alt , mikro – og makrokosmos.

”Gjennomsiktigheten er mer enn synlig, den er uten hemmeligheter” (Baudrillard)

Temaene spenner mellom det fjerne, diffuse en bare kan ane konturene av, til det helt nære. Innholdet berører emner som vekst og forgjengelighet i syklus og vår rolle som natur i relasjon til naturen vi er en del av.

Schau opplever at vi er inne i en tid med renselse, jorda blir vasket av voldsomme stormer, også vi.

 

Musikkinnslag: Liv-K. Nome – musiker, sanger og utøvende artist.

Siden 2013 har Nome hatt fokus på å lage solo-konserter med videoscenografi bunnet i den dypøkologiske tankegangen om å forbinde seg med sitt nærområde, for dermed å ta vare på verdiene.  Hennes nærområde er det verneverdige kulturlandskapet et stykke inn, og oppe i skogen ved Bunnefjorden på Nesoddlandet.

På åpningen av Kulturist-utstillingen av Mette Schau på Hellviktangen skal Nome vise elementer fra to nye verk: «Lukten av gammelskog» fra Nesodden og «Reint vann» fra Setesdal og Island. Solo-konserten varer 30 min.»

På åpningen av Kulturist-utstillingen av Mette Schau på Hellviktangen skal Nome vise elementer fra to nye verk: «Lukten av gammelskog» fra Nesodden og «Reint vann» fra Setesdal og Island. Solo-konserten varer 30 min.»

Fristedet kl. 19:00

Søndag 24. september kl. 19 Ursvik

Billett: kr 200 (maksimum 25-30 publikummere under hver forestilling, så kjøp billetter i god tid (kun mulig med forhåndskjøp)

»Fristedet» er et teaterstykke basert på «Hushjelpene» av Jean Genet. Dette er en forestilling om tilhørighet og om hvordan vi som mennesker blir påvirket av vår sosiale arv.

Stedet: Broren til konsul Hennum – som i sin tid eide gården som i dag er Hellviktangen kulturhus – bygde et sommerhus på Ursvik. Nesten 200 år senere tilhører fremdeles dette huset familien til skuespiller Tuva Hennum, og innvendig er huset så godt som urørt siden den tid. Bildene på veggene, møblene man sitter i, alt gir en følelse av å vandre tilbake i tid. Dette er en av få beskyttede Nesoddperler og det er inne i dette huset at teaterforestillingen Fristedet skal spilles. Publikum blir med på en reise allerede fra de går av bussen på Granholt, og til de går ut igjen av huset på Ursvik noen timer senere, der de vil kunne nyte en skål suppe mens høsten enten viser seg fra sin beste side, eller lar det blåse heftig og hølje ned.

Forestillingen: Helheten av kvelden skal settes i fokus; fellesskapet gjennom skogen på vei til huset, stemningen inne i huset, lydene, luktene, selve teateret, teen som blir servert; alt har sin plass og vil bære preg av et fellesskap rundt en opplevelse sammen. Fristedet er det stedet der kun to kvinner kan være av gangen. Der de kan utforske hverandre for så å prøve og forstå verden der ute. Tjenestepikene Claire og Solange utforsker hverandres grenser gjennom en farlig lek. Hvor går grensen mellom lek og virkelighet? Dette er en fysisk teaterforestilling der handlingene er satt i fokus, så dette kommer til å bli en visuell og tankevekkende opplevelse.

Opprinnelsen: Teaterstykket var avgangsforestillingen til Melanie Dahl og Tuva Hennum i 2009 da de sammen gikk ut fra teaterskolen Nordic Black Theater. I 2012 turnerte stykket i Oslo og i Frankrike. I 2013 ble kortfilmen «Sanctuary» av Tuva Hennum og Gunleik Groven inspirert av teaterforestillingen. Filmen har vunnet internasjonale priser og TerjeVigen-prisen under kortfilmfestivalen i Grimstad 2013.  

Medvirkende i teateroppsetningen: Regissør: Nadir Guendouz Koreografer: Vilde Sparre og Sigrid Edvardsson Skuespillere: Melanie Dahl og Tuva Hennum Forestillingen er støttet av: Nesodden kommune, Frifond teater og Nordic Black Theater

TxtMoments kl. 19:00

Søndag 24. september kl. 19

Kom & Bli

Entré: kr 50 (kjøpes i døra)

Nesoddens kulturscene Kom&Bli inviterer, i samarbeid med Silje Husemoen, til en opplesningskveld der etablerte så vel som ikke så etablerte diktere og forfattere leser fra egne tekster. De er fortrinnsvis fra Nesodden, men skrivende folk fra andre steder er også velkomne. På TxtMoment vil publikum få oppleve små unike øyeblikk i møte tekstens perfomativitet akkurat der og da. Det er rom for alle typer sjangre, og på tidligere arrangementer har det vært poesi, fortellerkunst, sakprosa, slampoesi, romanutdrag og noveller. Enkelte av innslagene vil være ledsaget av musikk, og det er lagt inn små pauser til å la inntrykkene synke inn underveis.

Til høstens arrangement stiller bl.a. Nesodden-forfatterne Gøhril Gabrielsen og Mari Tveita Stagrim. Begge har rykende ferske utdrag å by på.

 

Foto: Per Are Løkke

Kulturisten 2017 Nachspiel

Søndag 1/10

Bubbletalk

Søndag 1. oktober kl. 18.00 – 20.00

Tangenten/Ungdomsarenaen

Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Vibeke Lunel (maler) og Filip Sande (komponist). I 2014 mottok de Nesodden kommunes kulturpris på deling og dette inspirerte dem til et samarbeid som resulterte i installasjonen BUBBLETALK .

Tematikken i BUBBLETALK er en fabulering over vannets fysiske egenskaper, som vises via 5 lyssatte malerier i en blackbox. Lysteknologien er utviklet av www.riftlabs.com

Musikken til BUBBLETALK er et stykke for solo fløyte komponert av Filip Sande spesielt til dette verket. Stykket ble urfremført i Nesoddparken kunst og kulturnæringssenter under scene og kunstfestival Kulturisten i 2016 av fløytist Carina Yvonne Amundsen.

I mai 2017 ble BUBBLETALK antatt og vist på samtidskunstfestivalen SoundThoughts 10 års jubileum på Centre for Contemporary Arts i Glasgow.

Prosjektet har mottatt støtte fra Nesodden Kommune og Norsk Komponistforening.

Under Kulturisten/Nachspiel vises installasjonen på Tangenten, i ungdomsarenaens blackbox. Det vises også en kort video som ble produsert i forbindelse med deltagelsen på CCA i Glasgow

Søndag 10/12

Trio Serafin kl. 14:30

Søndag 10. desember kl. 14.30

Skoklefallkapell

Pris: 210 kr, studenter/honnør 160, barn gratis

Billetter: https://julefred.ticketco.no/nb/e/julefrednesodden
«Julefred over jorda»

Lyden av julestemning fra alle verdens hjørner. Lurer du på hvordan julestemning høres ut i Vietnam, i Polen, i Palestina, på Island eller blant kanadiske indianere? Det gjorde vi – og resultatet er blitt en helt unik og stemningsfull julekonsert med jule-soundtrack fra hele verden.

I julemusikken ligger selve lyden av jula, den er det lydsporet vi pakker inn julegledene våre i. Helga Johanne Størdal og Trio Serafin – var nysgjerrige på hvordan jula hørtes ut rundt omkring på kloden vår. Vi la ut på jakt blant all verdens julemusikk, og fra denne veldige mengden julete lyd har vi plukket med oss de skattene de synes skinner mest.

De utvalgte sangene kommer fra svært ulike områder, men budskapet fra alle verdenshjørner er det samme: Fred. Lys i mørket. Glede. Englevakt. Håp.

Trio Serafin består av de tre søstrene Daria, Julia og Maria Serafin, som spiller henholdsvis piano, fiolin og cello. Komponisten Ewa Serafin, trioens mor, har arrangert musikken for klavertrio og sang. Sopranen Helga Johanne Størdal har oversatt de utenlandske tekstene til norsk. Resultatet blir et helt unikt julekonsept, en julegavepakke for øre og hjerte, med ukjent og kjent julemusikk i et spennende og vakkert kammerformat.

Søndag
17/12

Tenorane kl. 18:00

Søndag 17. desember kl. 18.00 Skoklefallsal Entré: Voksne (300 + gebyr), honnør (280 + gebyr), barn (150 + gebyr) – bestill billetter her For sjuende rådet på rad turnerer Tenorane og Steffen Horn med konsertforestillingen ”Så ha ei god jul, då!” I år har forestillingen blitt ytterligere skjerpet, og det til tross for at fjorårets mottagelse var strålende over hele landet. «Som de begeistret»…»Det var så vakkert at vi fikk tårer i øynene» skrev Namdalsavisa. ”Glitrende julekonsert. Mens Halden Arbeiderblad karakteriserte forestillingen som ”elegant og stilfull”. ”Ord som ”humørfylt” og ”mektig” gikk igjen i anmeldelsene. Og her kan hende ligger nøkkelen til suksessen: Tenorane tar julens mektige budskap på alvor, men hele tiden med et glimt i øyet. Og de står i trygt plantet i sentrum av en god tradisjon: Få fenomen har inspirert komponister og tekstforfattere i så sterk grad som julen. Ja, det er ikke overdrevet å si at selve juletradisjonen først og fremst blir formidlet og holdt levende gjennom toner og ord. Hva hadde julen vært uten sangene som hører til i spennet mellom ”Så går vi rundt om en enebær busk” og Bachs ”Juleoratorium”, fra middelalderhymner over Puccini til Prøysen og Presley, puster Tenorane sølvstøv over alle oss som sårt trenger en pause i en travel førjulstid, en pause for glede og fred, meditasjon og løssluppen, leken latter. Alt pakket inn i lekre musikalske arrangement. Tenorane er i ferd med å etablere seg som en av landets fremste sangtrioer. Gruppen består av Henrik Hundsnes, Hallvar Djupvik og Aasmund Kaldestad med den eminente Steffen Horn på piano. ”Han som får tangentene til å smile”. Nå kaster de seg altså, med høyt humør, over kjente og mindre kjente julesanger, i håp om å bidra til å strø musikalsk, glitrende glede over julefeiringen. For til sjuende og sist er vel humor å ta gleda på alvor? Hjertelig velkomne.

Dato 22/12

Coro Misto

22.12. kl. 20 og  kl. 22 i Nesodden kirke.

Billetter: kr 200; barn gratis

Har du bare tid til EN julekonsert i år, vil vi anbefale på det varmeste CORO MISTOs sin på fredag den 22. desember 2017 i vakre Nesodden kirke.

Det var såpass stor publikumstilstrømning i fjor på CORO MISTOs julekonsert at koret i år våger seg på TO konserter på samme dag: En kl. 20:00 og en kl. 22:00.

Julestemningen vil bli besørget for med framførelser av kjente og kjære julesanger så vel som et par satser av det klassiske repertoaret som alle forbinder med denne tiden: Både Handels hallelujakoret og Bachs åpning av Juleoratoriet har vi med.

I år er koret heldige nok til å få med seg trombonekvartetten KEFIR MED KLUMPER som deltar både sammen med koret og med noen selvstendige innslag, og uten «klumper»…

Stefan Ibsen Zlatanos har koret med seg både på orgel og pianokrakken og koret fortsetter også i år med en liten avdeling allsanger med Knut Andresen på gitar.

Og, ikke minst, vil flere av korets medlemmer bidra med soloinnslag!

Dirigent: Marilena Zlatanou

HJERTELIG VELKOMMEN!

Kulturisten scene og kunst

—En Helvetes Jazz-fortelling i Skoklefall kirke

m/Tormod Fuglestad

Tormod Fuglestad, fortellerkunstner, setter Jarle Vespestad i et møte mellom fortellerkunst og improvisert jazzperkusjon i et ferskt samarbeid. I møtet mellom fortellerkunst og perkusjon får vi denne kvelden en reise til synd og fordømmelse, tilgivelse og kjærlighet.

En helvetes forestilling tar for seg menneskelig liv i alle dets aspekter, dype avgrunner i menneskelig tilværelse i en verden skapt av og for syndige mennesker. Men i avgrunnen og i de mørkeste rom finner vi håp, anstendighet og handlinger som overskrider det gode. Og i livet, når man bryter alle regler, finner man noe ekte, kanskje det som gjør oss til mennesker.

Svein Hunnestad, sogneprest på Nesodden, samtaler med Fuglestad etter forestillingen. De to finner også mange felles tanker til tross for veldig forskjellig utgangspunkt.

En Helvetes Jazz-fortelling

En Helvetes Jazz-fortelling v/Tormod Fuglestad

Dette er noe av det du kan få med deg under festivalen:

—Compagnie with balls

De reiser verden rundt – og nå kommer de til Nesodden! Join the parade med Compagnie with Balls! Velkommen til storslagen åpning av Kulturisten scene og kunstfestival fredag 22. september kl 18 utenfor Tangenten – Nesodden kommunesenter. Denne performance er etterfølgt av utdrag av «A Christmas Carol» – framført av skuspillere og sangere i Scenario – bl.a. med Gro Elisabeth Sill og Hans Jørgen Haegh fra Nesodden.

—Vigdis Hjorth

Vigdis Hjorth har gjennom over tretti år gitt oss modig og viktig litteratur. Hjorths siste roman «Arv og miljø» er nominert til Nordisk råds litteraturpris 2017. Boka har det siste året skapt stor debatt og er også en publikumsfavoritt. Gå ikke glipp av et møte med Vigdis Hjorth under Kulturisten 2017.

Vigdis Hjorth

Bokbad med Vigdis Hjorth