Velkommen til Kulturisten junior lørdag 24.08

Nettsidene er under oppdatering!

Kulturisten junior foregår i og utenfor Tangenten 24.08. kl. 11 til kl. 16.

 

 

 

Regjeringen har utnevnt 2018 til musikkorpsenes år i Norge.
Norges musikkorps forbund, som er Norges største frivillige organisasjon, er 100 år i år! Nordre Nesodden skolekorps er 30 år i år! Dette skal feires! Tema for kulturisten junior er vann. Hvordan kan vann og korps spille sammen? Er det mulig??

Knut Lothe (slagverk) og Even Skaterud (trombone) har laget et åpningsshow til årets Kulturisten junior som fremføres av alle skolekorpsene på Nesodden 25. august kl. 11 på Tangenten. 100 musikanter, instrumenter og vann i samspill. Dette blir nytt og spennende!

Deltakende korps:
Jaer skoles musikkorps
Fjellstrand og Myklerud skolekorps
Nordre Nesodden skolekorps

 

Brillebjørn og brillebandet
Brillebjørn: Glad sang sta sang! I samarbeid med SPARK, og med hjelp fra en hel gjeng grimlende musikere skal endelig Brillebjørnmusikken ut i verden! Og 25. august kl. 11.45 og 14.30 kan dere synge og danse sammen med Brillebjørn. Velkommen!

(bildet: Marius Kolbenstvedt)

Vann er vår viktigste livskilde
Vann er vår viktigste livskilde. Og det er derfor Kulturisten junior vil fokusere på dette elementet i år. Vi samarbeider med Torunn Stangeland som er engasjert i flere prosjekter for å bedre helsesituasjonen for fattige landsbyboere i Uganda. Blant disse er levering av vanntanker et viktig bidrag. En del av inntektene av årets Kulturisten junior går til én eller flere vanntanker for en landsbygd i Uganda.

Halve jordas befolkning bor i områder som er utsatt for vannmangel. Uganda er blant de 10 landene i verden der tilgangen til vann er dårligst. Det er økonomisk vannkrise, det vil si at man kan ha tilgang på mye vann, men ikke penger til å lage infrastruktur til å utnytte vannet.

Vannforbruk per person per dag: I Norge ca 200; i Uganda: 10-15 l

Regnponcho-verksted
I regi av Kulturskolen Visuell Kunst
Alder: Åpent for alle, de yngste i følge med en voksen
Verkstedet ledes av Malin Motzfeldt Jordfald
Fra kl. 11.15 til kl. 16.00.

Kulturskolen Visuell Kunst tilbyr regnponcho-verksted som workshop under Kulturisten Junior 2018. Barn og evt en forelder kan komme til verkstedet og lage sin egen regnponcho i ulike farger og materialer.

Vi fokuserer på resirkulering og bruker billige materialer, blant annet plast-rester fra kulturskolens utsmykningsprosjekt.

Geitekillingen som kunne telle til ti
Geitekillingen som kunne telle til ti er en av Alf Prøysens mest kjente og kjære fortellinger for barn. Forestillingen fremføres som musikalsk fortellerteater to ganger (kl. 13.30 og kl. 15.00), og kommuniserer direkte med publikum gjennom en berg og dalbane av fysiske ablegøyer, verbale blomster og matematiske krumspring. Klarer vår helt å telle til ti der han roter seg ut på landet, eller må publikum komme ham til unnsetning?

En forestilling om det å være annerledes og om å kjempe for egne ideer, selv når overmakten er stor.

Framføring: Sveinung Oppegård
Regi, dramatisering og musikk: Peder Opstad (Teater Grimsborken)
Fremføring: Sveinung Oppegaard
Produsert av: Teater Grimsborken
Passer for barn fra 3 år

Magiske Fredrik
Fredrik savner farfar. De to var bestevenner og gjorde alt sammen. Men nå er han borte. For alltid. Det er rart at han ikke er her lenger synes Fredrik.

Det eneste Fredrik vil i verden er å lære seg å trylle sånn som farfar gjorde. Fredriks farfar var nemlig verdens største tryllekunstner. Han kunne trylle penger ut av ørene på folk, fikk ting til å sveve, sagde damer i to og dro kaniner opp av hatter. Hadde farfar bare rukket å lære ham, så kunne Fredrik kanskje tryllet farfar levende igjen. En dag går Fredrik opp på loftet og roter i bestefars gamle saker. Der finner han farfars gamle flosshatt, hansker og tryllestav, og magiske ting begynner å skje…

Av og med: Farfar / Kalle: Erlend R. Vikhagen Fredrik: Håkon T. Nielsen
Illustrasjoner og plakat: Framifrå Teater – Erlend R. Vikhagen & Håkon T. Nielsen.
Dramaturg: Ragnhild Mærli
Regi: Terje Hartviksen
Produsert i samarbeid med Akershus Teater
Passer for barn fra 4 år
Kl. 11.30 og 12.30 i ungdomsarenaen.

Norberts nye nabo
Stakkars Norbert.
Han er redd for nesten alt, han.
Norbert er redd for mørket, redd for høye lyder, skumle hunder og gamle damer.
Det er ikke lett å være Norbert.

Men en dag, en helt vanlig dag, ja, en dag som det her egentlig, får Norbert en ny nabo. En nabo som ikke ligner på han. En nabo som har reist over havet, fra den andre siden av verden. Og som har opplevd å være mye reddere enn det Norbert noen gang har vært.

Av og med: Erlend R. Vikhagen & Håkon T. Nielsen (Framifrå Teater)
Regikonsulent:Terje Hartviksen
Dukker: Jon Mihle
Scenografi/Kostyme/Musikk: Framifrå Teater
Dramaturg: Ragnhild Mærli
Produsert i samarbeid med Akershus Teater
Passer for barn fra 3 år
Kl. 14.00 og 15.15 i ungdomsarenaen

Vanntårnet
Velkommen til “lille scenen”
Eirik Rese, 17 år, sanger, saksofonist, danser, medlem i bandet “The husband” som har i fjor sommer har spilt under Drøbak Havneblues festivalen i Drøbak og allround-talent, fører dere gjennom programmet på lille scenen. I år var han med til Tolfa for å underholde. En utrolig flott opplevelse.

Programmet på utescenen foregår mellom 11.20 og 14.30 og mellom 15.15 og 16.00.

 

Kulturisten junior ønsker velkommen til BARNAS HØSTUSTILLING
BARNAS HØSTUTSTILLING presenteres for tredje gang under Kulturisten Junior. Dette er en utstilling med arbeider laget av over hundre barn på Nesodden. Arbeidene er laget i skole og kulturskole og på Nesoddparkens sommerkurs. Alle barna som deltar på utstillingen får automatisk eget juniormedlemskap i Nesodden kunstforening. Medlemskapet er gratis. Utstillingen er åpen 12.00-16.00 både lørdag og søndag. Prosjektleder/kurator er Vibeke Lunel.
Vanntårnet

Larrys robotverksted

Bli med på robotverksted (kl. 11.20 til 16.00) med illustratør og modellmaker Lars Aurtande. Her viser han hvordan man jobber med enkle dukker, og deltakerne får selv prøve seg på å sette sammen sin egen gøyale robot av materialer man finner i hverdagen. Workshopen passer for barn i alderen 6 år og oppover. Gjerne i følge med en voksen. Lars Aurtande har de siste 17 årene prydet bøker og tidsskrifter med sine humoristiske tegninger. Han har mottatt en rekke priser og utmerkelser for arbeidene sine og er bla. tre ganger nominert til Kulturrådets årlige bildebokpris.
Dans med Nesodden ballettskole

Nesodden Ballettskole ønsker å sette fokus på fasinasjonen av hvor dramatisk og fantastisk havet kan oppleves. Alt fra ro, glede fred, frihet, renhet til det voldsomme, uforutsigbare og fryktløse. Gjennom å fokusere på havet ønsker ballettskolen å gi uttrykk for hvor viktig havet er for oss, hvordan det påvirker oss og hvorfor det er viktig å ta vare på naturen og havet rundt oss. La deg fascinere med dans fra “Lillescenen” bak Tangenten.

Vanntårnet
Detektivbyrå nr. 2

Bøkene om Detektivbyrå nr. 2 er Norges mest populære bokserie for barn. Her møter du Tiril og Oliver, og Sporhunden Åtto. Mystiske saker er deres spesialitet!

Bøkene er tegnet og fortalt av Hans Jørgen Sandnes og Jørn Lier Horst. Du møter dem begge i en morsom og spennende detek-halv-time.

Kl. 13.00 i auditoriet (varighet: ca 30 min)

Flyt Studio

Flyt studio viser utdrag fra forestillingen “Svanesjøen” på “lille scenen”. Stor romantikk, uoppnåelig kjærlighet, eventyrlig musikk, en moderne verden med magiske skapninger hører til denne forestillingen. Her blir man sugd inn i en heftig kjærlighetshistorie, der svik og makt kjemper mot kjærlighet og tilgivelse.

Vann er det bærende elementet i Svanesjøen og passer perfekt inn under tema vann som Kulturisten har et fokus på i år. Flyt Studio har også en stand utenfor Tangenten og trilbyr gratis smoothis og mulighet til å snakke med lærerne og noen av elevene.

Vanntårnet
Oppdag, lek og skap!

Oslo Barnemuseum kommer og skaper levende arenaer for oppdagelse og mestring for barn 0 – 12 år og alle andre som vil. Du kan legge et gigantisk verdenskartpuslespill med store brikker som skaper lek, samarbeid og dialog mellom deltagere, du kan tegne på pleksiglass, bli med å få det syngende treet til å lage musikk og mye, mye mer!

Nesodden Teaterfabrikk

Nesodden teaterfabrikk bidrar med en workshop for barn fra 3-5 år hvor fabrikken tar utgangspunkt i undervannsmusikalen “jakten på sølvet”, med sang, dans, lek og fortelling. Nesodden teaterfabrikk har også informasjonsbod og tilbyr ansiktsmaling.

Tidlig på dagen viser Nesodden teaterfabrikk et utdrag av forestillingen “Peer” av Knut Nærum på “lille scenen”. Selve forestillingen vises på Nesoddtangen gård lørdag og søndag kl. 13.30 og 17.00.

Spinn sirkusskole

Sjonglør og instruktør Leon møter med en svær koffert full av sirkusutstyr, blant annet diaboloer, baller, moro-hjul, devil sticks, stylter og mye mer. Lær morsomme og spennende sirkusaktiviteter.

Selfievegg

Ta en selfie foran Kulturisten junior selfieveggen 🙂

Et lite paradis
Et lite paradis – Kulturisten junior-låta

Låta «Et lite paradis» er laget av Benedikte Kruse, Henrik Horge og Nina Mortvedt i samarbeid med Nesodden kommunes “Nesodden musikkverksted” (ved Per Christian Halvorsen/Ungdom og Fritid, Kultur).

Last ned teksten her

Se video:

"Et lite paradis"
Buttons-verksted

Kom innom for å lage din egen button. Vi har alt du trenger for det.

Kulturisten Ung

Kontakt oss

10 + 12 =